میکروفن رومیزی

میکروفن رومیزی، نوعی میکروفن است که بر روی رومیز یا سطح صاف دیگری قرار می‌گیرد و به منظور ضبط صداها یا انتقال آنها به صورت زنده به کار می‌رود. این نوع میکروفن‌ها عموماً برای استفاده در مکالمات تلفنی، ویدئو کنفرانس‌ها، پادکست، استودیوهای صوتی و استفاده در خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

میکروفن‌های رومیزی معمولاً دارای یک پایه است که برای نگهداری ثابت آن روی سطح صاف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از میکروفن‌های رومیزی از پایه قابل تنظیم برخوردار هستند که امکان تغییر ارتفاع و زاویه میکروفن را به کاربر می‌دهد.

میکروفن‌های رومیزی ممکن است از انواع مختلف تکنولوژی میکروفنی مانند الکترواستاتیک، دینامیک، کاندنسر، یا الکترترمی تشکیل شوند. هر نوع تکنولوژی میکروفن ممکن است ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود را در ارائه کیفیت صدا و کاربردهای خاص داشته باشد.

همچنین، بسیاری از میکروفن‌های رومیزی دارای کنترل‌هایی برای تنظیم حساسیت صدا، کاهش نویز، انتخاب الگوی ضبط صدا (مانند کاردیوئید، دو منظومه، اُمنی‌دایرکشنال و … ) و کنترل صدای خروجی (مانند تنظیم حجم و مانیتورینگ صدا) می‌باشند.

تجهیزات صوتی یکی از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده سالن های کنفرانس، جلسات و همایش هاست و شامل میکروفن، میکسر، آمپلی فایر و بلندگو می باشد. میکروفن اولین و اساسی ترین جزء سیستم صوت را تشکیل می دهد. میکروفن ها به دو دسته با سیم و بی سیم تقسیم بندی می شوند که هر دو وظیفه انتقال صوت را بر عهده دارند؛ با این تفاوت که میکروفن های با سیم، اطلاعات را از طریق کابل های انتقال به دستگاه گیرنده می فرستند و میکروفن های بی سیم این اطلاعات را از طریق امواج صوتی ایجاد شده در محیط به سیستم صوتی انتقال می دهند.

نقش سیستم پیجینگ در تجهیزات سالن کنفرانس
این مقاله را بخوانید

میکروفن رومیزی اغلب در سالن های کنفرانس، سالن های برگزاری همایش ها و در سیستم های فراخوان مشتری استفاده می شود. میکروفن های رومیزی به صورت آنالوگ و دیجیتال هستند که عموما دارای یک کلید قطع و وصل و یک LED جهت نشان دادن روشن بودن و یا خاموش بودن میکروفن هستند. این میکروفن ها توسط یک کابل به آمپلی فایر متصل شده و یا توسط بلوتوث اطلاعات صوتی را به آمپلی فایرها منتقل می کنند.

کیفیت میکروفون از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا هرچه صدایی که این قطعه دریافت می کند رساتر باشد، در نتیجه صدایی که پخش می شود نیز مفهوم و یکنواخت تر خواهد بود. امروزه برخی از میکروفن های رومیزی موجود در بازار مجهز به صفحه نمایش هایی جهت ارسال و دریافت پیام و همچنین نمایش نتیجه رای گیری ها هستند. بعلاوه برخی میکروفن های رومیزی نیز دارای سیستم چهره نما بوده و با توجه به روشن شدن میکروفن و شروع سخنرانی دوربین ها به صورت خودکار بر روی چهره سخنران چرخیده و شروع به فیلم برداری می کنند. جنس بدنه میکروفن ها از پلاستیک سخت و یا فلزی است که اغلب نوع فلزی آن ها دارای مقاومت بالاتری می باشد.

لینک های مرتبط: تجهیزات سالن کنفرانس  ، سیستم اتاق کنفرانس  ، میکروفون کنفرانس